Warning: Declaration of WCS_Query::get_endpoint_title($endpoint) should be compatible with WC_Query::get_endpoint_title($endpoint, $action = '') in /storage/content/27/230727/meshewe.org/public_html/wp-content/plugins/woocommerce-subscriptions/includes/class-wcs-query.php on line 104 Projektstöd från Forum Syd/SIDA - MeSheWe

Projektstöd från Forum Syd/SIDA

Med stöd av Forum Syd har vi under januari 2020 genomfört en förstudie till projektet “Adolescent Girls Projekt in Myanmar”. Tonåriga flickor i Myanmar är definitivt en högriskgrupp. Under två veckor träffade vi mängder av flickor mellan 12 och 17 år. Från Yangon-regionen i söder till Mandalay/Sagaing-regionen mitt i landet, Shan state i väst och Kashin state i norr, vittnade flickorna om sin rädsla för att utsättas för könsbaserat våld, om vardagen som flicka med mindre värde än sina bröder och om oron att inte få avsluta skolan. Men de talade också hur de drömde om att få en utbildning och ett bättre liv än sina mödrar och tidigare generationer kvinnor. Tjejerna vi träffade berättade också hur de stärkts genom vår partnerorganisation Girl Determined’s verksamhet och hur det förändrat synen på dem själva och vad det innebär att vara tjej. 
Nu hoppas vi på fortsatt stöd från Forum Syd för att arbeta vidare med vår partnerorganisation och tillsammans kämpa vidare för flickors rätt till ett värdigt liv i Myanmar.

 Läs mer om detta under PROJEKT.